Thoralf Thoralf Thoralf

Fick en kommentar av Fredrik:

”Än en gång inser jag varför jag inte har något till övers för svensk vänster. Thoralf skriver ofta ganska faktaspäckade texter.

Sådana bör kritiseras på seriöst sätt, dvs med faktaspäckade motargument och logik. Gärna också en förnäm bild av hur man vill att Sverige ska se ut på lite längre sikt. T ex de praktiska fördelarna med att etniska svenskar är minoritet i sitt land (vilket vi blir inom lite mer än en generation om nuvarande politik fortsätter).

Istället har vi bloggar som din. Du imponerar inte med din argumentation precis. Dina texter håller ren s-infostandard av värsta sort http://s-info.se/page/blogg.asp?id=1769&blogg=31048. Snälla, kom med sakargument. Jag vet att du kan.”

Kära fredrik…

Jag tycker det är oerhört roande när du skriver att Thoralfs blogg är ”faktaspäckad”. Det är den såklart inte. Den är full av illa dolt hat för allt som har med invandring och oliktänkande att göra, ofta med lätt komiskt resultat. Han gör en hel del mycket märkliga antaganden och ibland wailar han loss helt och hållet. Väldigt ofta baserar han sina argument på hemmasnickrade slutsatser, och om verkligheten inte stämmer överens med det HAN tror på skriver han saker i stil med – ”och då undrar man givetvis om detta är sanna siffror”.

Om inte statistik och forskning pekar åt det hållet han vill och förväntar sig, uppfinner han sina egna fakta helt enkelt. Det är ingen som helst tvekan om att det är så, och det är därför ingen någonsin kommer ta honom på allvar. Om han skulle bränna vid bullarna i ugnen skulle det säkert vara invandringens fel på något sätt.

Det roliga är också att han filtrerar alla kommentarer och visar bara de som är positiva. Om man tittar lite på kommentarerna ser man att många inlägg, med olika signaturer, har samma typ av meningsbyggnad, ton och uttryck. Om jag, precis som thoralf, ska dra egna ovetenskapliga slutsatser skulle jag gissa att det är Thoralf själv som står för de flesta kommentarerna.

Lustigt det där med invandringen förresten. När min pappa kom hit från Jugoslavien på sextiotalet skrek den svenska industrin efter arbetskraft. Han kom på fredagen och började jobba på måndagen. Då var det ingen som gnällde över invandringen. Så fort det blåser lite snålt däremot, då ska de bort.

T ex de praktiska fördelarna med att etniska svenskar är minoritet i sitt land”

De etniska svenskarna är redan en minoritet i sitt egna land, samerna har fått statusen ”urbefolkning” av FN. De har en extremt homogen genpol jämfört med oss andra. Just detta är ju ganska kul. Om man kokar ner sverigedemokraternas åsikter till den rasbiologiska fond de baserar sin politik på, är de starkt emot ett mångkulturellt samhälle. Nittio procent av oss svenskar är ett direkt resultat av just ett mångkulturellt samhälle. Rent genetiskt är vi en salig blandning, och till och med Thoralf har säkert lite blatteblod i sig. När du ändå är igång Fredrik kan du väl ta ett snack med de Syd- och Nordamerikanska indianerna, Aboriginerna och Maorierna? Jag lovar, de vet allt om att vara minoriteter i sina egna länder…

Vad gäller mina politiska preferenser tycker jag knappast det är  speciellt ”vänster” att  vilja ha ett mångkulturellt samhälle.  Ingen inom politiken vill ha något med SD att göra, så detta är nog en fråga som sträcker sig utanför partigränserna…

Jag kan bara avsluta med min egna filosofi (som är helt frikopplad från allt vad politik heter). Vi vandrade in här i Sverige efter inlandsisen. Det är inte länge sedan. Det är inte länge sedan alls. Tiotusen år är bara en pytteliten bråkdel av människans historia. Allt det vi tar för givet idag, att svarta människor är svarta, att asiater har en speciell ögonform. Allt det där är bara små snapshots i tiden. Vi utvecklas hela tiden och om tjugotusen år ser ingenting likadant ut. Asiater har kanske inte  längre sin karaktäristiska ögonform, hudfärgen hos olika folkslag har  förändrats ( kanske blir vi svenskar mer mörkhyade när växthuseffekten kickar in? Hemska tanke Thoralf ).

Det finns inget sätt att stoppa den här utvecklingen, och att de olika raserna skulle låsa in sig i sina små hörn och kasta bort nycklarna vore självmord ur ett rent evolutionärt perspektiv. Om vi inte hade spridit ut oss från början och blandat våra gener hade vi fortfarande studsat omkring i träden och käkat bananer… Som du märker ser jag det hela i ett något större perspektiv.

Kort sagt. Hela den här diskussionen är meningslös. Vi lånar den här planeten ett litet ögonblick. Vi har funnits i några få miljoner år, en liten millisekund av jordens historia. Av alla livsformer som någonsin funnits är 99 procent utrotade. Vi människor kommer inte vara något undantag. Vi är bara här en kort liten stund, men jag tror den stunden kan bli lite längre, och definitivt betydligt trevligare, om vi håller ihop och hjälper varandra. Det finns inget att vinna på , rent utvecklingsmässigt, att vara misstänksamma mot varandra.

Så Thoralf, Thoralf, Thoralf. Du har ju uppenbarligen en hel del energi. Kan du inte lägga den på något vettigt istället? Att vara fördomsfull, arg och paranoid kommer inte föra ditt älskade Sverige framåt. Jag lovar.

Peace!!!

.

kids

~ av nisseland på mars 23, 2009.

8 svar to “Thoralf Thoralf Thoralf”

  1. sanningar!!

  2. Thoralf vill inte ge oss alla en trevlig stund Han är bitter då måste alla andra med dras med. Så om man tänker efter så är han ganska solidarisk. Det må vara ett hat han vill dela med sig av.Men han delar ju med sig iallafall. Usch så vänster han är egentligen haha

  3. Skitbra inlägg älskling!

  4. Bra Nisse.

  5. Oj, det här var väldigt fint skrivet.

  6. HÄLSAN ÄR EJ ALLT – MEN UTAN HÄLSAN SAKNAR ALLT ANNAT BETYDELSE

  7. ojj, det var ett grymt inlägg! jag har aldrig förut hört talas om denna toralf, men är ytterst intresserad av att träffa honom. Tror du att jag, som har föräldrar från både luleå och kiruna, skulle vara tillräckligt svensk för att få käka surströmming på hans veranda?

  8. Hmmmm – är det inte mycket Finskt blod där uppe? Alla finnar är tjyvar och knivmördare i Thoralfland…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: