Scientologin…

Om ni läste mitt förra inlägg vet ni var jag står. Jag har svårt att smälta snackande snokar och babblande brinnande buskar. Men det är ingenting. Scientologkyrkan är some riktigt fucked up shit. Jag har inte tid att skriva en djuplodande artikel om scientologin men i korta drag är det såhär…

Lafayette Ronald Hubbard var en, i ärlighetens namn,  riktigt risig science-fictionförfattare. Han var ganska bitter över att han bara lyckades kränga pocketböcker till kiosker för löjligt lite pengar. Han var dock en betydligt bättre entreprenör än författare. Någon gång på femtiotalet kom han på den briljanta idén att ”varför tjäna ett par penny per ord som författare när man kan starta en egen religion” (japp, det är ett äkta citat). Sagt och gjort. Han startade en egen sekt, helt och hållet frikopplad från alla andra religioner, scientologin var ett faktum.

Han tog i ganska rejält.

Jag vet inte exakt hur Hubbard kom fram till den fantastiska insikten att vi är besatta av tethoner, men historien går såhär…

För 75 miljoner år sedan styrde en kejsare som hette Xenu. Han var härskare över 76 planeter, däribland jorden. Xenu hade ett litet problem. De flesta av hans planeter var överbefolkade. Han kom på en smart och djävulsk plan. Muhahahahaha (diaboliskt skratt samtidigt som han kastar huvudet bakåt). Han lurade in massa invånare från de överbefolkade planeterna till sitt kontor och sövde ner dem.

.

1

Xenu

.

.

Han tog sitt rymskepp, fyllde det med massa nedsövda varelser och styrde kosan mot jorden.

.

.

2

.

.

Väl på jorden placerade han de nedsövda varelserna runt en vulkan. Oklart varför.

.

.

vulklan

Efter att ha lämpat av alla nedsövda varelser runt vulkanen släppte han en jättelik vätebomb.

.

.

kabang

.

Hmmm…  Det här känns lite ologiskt. Om nu Xenu ville ta itu med överbefolkningen, varför tog han inte helt enkelt kål på dem från första början? Varför gjorde han sig besväret med att frakta dem till jorden, placera dem, av oklar anledning, bredvid en vulkan och sen släppa en vätebomb??? Hursomhelst. Efter vätebombsincidenten dog såklart alla utomjordingarna men förvandlades till rastlösa själar som gick under namnet tethoner.

.

.

soul

.

.

Dessa tethoner vandrade planlöst omkring på jorden tills vi människor dök upp. Från början var vi människor odödliga. Det fanns inga sjukdomar och inga onda tankar. Men Tethonerna tog oss i besittning och lurade i oss massa saker. Kristendom, islam och allt annat strunt vi tror på. Dessutom är de grunden till alla sjukdomar. Åldrandet, och eventuellt Lars Adaktussons frisyr.

.

.

nehan

.

.

Nu orkar jag inte rita mer, men tanken är att scientologerna via  massa maskiner av varierande konstighet kan rena oss människor från tethonerna. Det är såklart oerhört tidskrävande. Det är komplicerat att bli av med alla Tethoner. Insmickrande säljare med Runar Sörgårdleende övertygar dig om att du hela tiden måste gå vidare till nästa steg om du ska bli renad.  Efter att ha nått den högsta nivån är du återigen en fri människa, helt utan inflytande från hemska utomjordingar, och  antagligen ganska pank. Halleluja.

Nu till det roliga…

Hur kommer det sig att vanliga intelligenta människor verkligen köper det här? Massor av kändisar har anslutit sig till scientologrörelsen. Tom cruise till exempel.

http://www.youtube.com/watch?v=21i4j5_bs40

Okej… Tom Cruise var kanske inget bra exempel…

Jag undrar så väldigt mycket hur Will Smith , John Travolta och mängder av andra, uppenbarligen smarta människor funderar. Hur kan de inte tänka såhär – Hmmmm… Snubben var science-fictionförfattare. En riktigt jäkla kass sådan. Plötsligt får han en uppenbarelse. EUREKA! Självklart måste det vara så att en ond härskare för 75 miljoner år sedan placerade ut massa utomjordingar på vår planet, smällde av en vätebomb som satte massa lustiga griller i huvudet på våra urinvånare, dessutom är de ansvariga för samtliga sjukdomar, allt krig och elände. Enda sättet att bli av med de här utomjordiska demonerna är att fästa massa elektroder på huvudet som är kopplade till en lustig maskin med massa mätare på som säger ping.

Scary shit…

~ av nisseland på januari 9, 2009.

5 svar to “Scientologin…”

  1. Snälla Nisse – låt INTE detta finnas med som ett kapitel i din bok om rymden!!!

  2. Liten! DET min vän kan jag lova…

  3. fantastiska illustrationer min vän, vi måste verkligen börja göra böcker ihop… kanske börja med ”Religion for dummies”?

    Läskig grej om Tom Cruise var att jag trodde att det här från Scarie movie, http://www.youtube.com/watch?v=PoP8-905xlk, var en parodi – men det var det inte, bara en efterapning!

  4. Ha ha, ja du har så rätt i att scientologer måste vara riktigt korkade. Kommer ihåg hur de i Köpenhamn för väldigt många år sedan försökte att lura in mig till att göra ett test… och formuläret skulle BARA ta två timmar att fylla i 😉 Shit, vilken ung svensk man tror de att frivilligt skulle byta bort två timmar i en ÖL-hall på Istedgade mot ett scientologtest… men det är ju klart, de som de lyckas övertala till det bytet torde väl vara lätta att få tillatt köpa resten av storyn åxå…

  5. Ha.ha…. underbara bilder N

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: