Droger på nätet…

För ungdomar som är nyfikna på droger är internet rena rama Liseberg just nu. Polisen kan bara maktlösa titta på när smarta, kemikunniga entreprenörer ändrar någon liten molekylär detalj här, eller manipulerar någon pytteliten ingrediens där, allt för att göra substansen tillfälligt laglig, och därmed se till att det är fritt fram att sälja den på nätet.

Till skillnad från en vanlig nöjespark är dock vissa av åkturerna rent livsfarliga. När läkemedel ska godkännas krävs åratal av forskning, men många av de substanser som säljs helt öppet på nätet har aldrig genomgått några tester överhuvudtaget. Det är en kemisk version av rysk roulett, och mycket riktigt läser vi var och varannan dag om ungdomar som dött av substanser köpta på nätet.

Jag inser att det är extremt svårt att snabbt lagstifta mot varenda skum kemisk substans som dyker upp, och jag har inga svar egentligen. Jag hoppas bara att polisen får resurser att störa den här verksamheten så mycket som möjligt och att föräldrar är uppmärksamma på vad deras barn gör framför datorn.

~ av nisseland på september 9, 2008.

4 svar to “Droger på nätet…”

  1. Jag instämmer… droger, precis som alkohol och tobak, är förstås till för vuxna som är dumma eller uttråkade nog att vilja riskera livet. Inte för småbarn.

  2. jag minns när jag gick på gymnnasiet o marijuana fanns överallt. sockerdoften som fanns om dagarna i skolan(!), och det öppna… ingen ifrågasatte nåt. och ingen vill anmäla. alla visste nog om det där. sjukt att det får vara/kan vara så utspritt och accepterat.

  3. Det är hemskt att man kan dö av de drogerna. Men jag och en del av mina kompisar vill endå jättegärna testa bland annat spice och kratom för att uppleva någonting spännade. Jag tänker på det varenda dag och jag tycker det är sinnessjukt att alkohol är så mycket mer accepterat än övriga droger. Fler dör fan av alkohol än de andra drogerna. Jag dricker och det är ju väldigt accepterat och när jag tänker på att jag har kunnat dö vid några tillfällen men inte gjort det, blir jag bara ännu mer säker på min sak. Jag vill testa något nytt, jag vill känna hur det är. Jag är femton år och rädd att jag aldrig kommer att kunna testa på alla möjliga droger. Har varit intresserad av droger sedan jag var typ 10,11 år.

  4. lika gnäliga svenskar här…för fan ta en sup o se glad ut…rök en holk o ta det lungt…ta ett E o stick ut o festa….livet e för kort för att bara gå runt o vara rädd för allt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: