Fyra nyanser av chockrosa…

Jag kollade på en gammal hemvideo nyss. Året var 1992. Man hade redan börjat skratta åt det fruktansvärda modet på åttiotalet, men när jag tittar på mig själv i videon ser jag att jag har skjortan instoppad i de lite för korta byxorna, och en hästsvans som skulle fått vilken tysk porrstjärna som helst att rodna av avundsjuka…

Åttiotalet ska vi inte bara prata om. Hur tänkte man? Ibland när jag ser hur coola kläder alla kidsen har idag kan jag nästan bli avundsjuk. Hela vår ungdom – jag är född 1968 – förstördes av det fruktansvärda modet. Vi kommer aldrig kunna visa några kort från åttiotalet för våra barnbarn och de säger ”wow, morfar! Vad cool du var!” nix… de kommer snarare att kikna av skratt!

Jag fattar inte… jag har alltid tyckt att jag har ett bra estetiskt öga. Hur i helsike kunde jag ta på mig kinaskor, vita tubsockar och harembyxor till det tuperade, blonderade håret? Eller de där chockrosa, hemmasydda byxorna, och lite senare på åttiotalet vit matiniquekavaj, vita byxor, vita tubsockar, vita finskor, och – våfflat hår?

Jag fattar inte att vi fick några tjejer överhuvudtaget? Men det är klart… de var inte så heta de heller, med sina mintgröna byxor som satt under armhålorna (med tillhörande smalt skärp), fluffig, blommig blus med axelvaddar, ett par turkosa pumps och en frisyr från helvetet…

Jag vet inte varför modevärlden,och vi, hade en kollektiv hjärnsmälta på åttiotalet. Det är bara att gratulera de som är unga idag. Trots allt har vi ett ganska neutralt och stilrent mode just nu. Men vem vet? Kanske skrattar vi åt Uggstövlarna och Canada Goosejackorna om några år?

1986: Våfflat hår och – fluga?

1985

JEANSVÄST?????? kom igen nu…

Mörka moln på modehimlen 1990…

Eller förresten… jag behöver inte vänta ett par år för att skratta åt Uggstövlar.

~ av nisseland på augusti 20, 2008.

2 svar to “Fyra nyanser av chockrosa…”

  1. Älskling… two-tones-frillan överst… wunderbar! 😉

  2. Haha – kul att jag finns med på bloggen, ser ju faktiskt något mer normal ut än dig på det kortet, hehe

    //Killen bredvid jeansvästen i Thailand 1993

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: